Бабусині страви: "Сирне печиво з курагою та горішками"

Бабусині страви: "Сирне печиво з курагою та горішками"

Інгредієнти:

  • 200 гр. сиру домашнього
  • 200 гр. вершкового масла
  • 1 пакетик ванільного цукру (або 1 ст.л. звичайного)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 яйця
  • 6-8 ст.л. борошна (залежить від вологості сиру)
  • Для начинки:
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. горіхів (мигдаль, кеш'ю, волоські горіхи)
  • 1 ст. кураги
  • 0,5 ст. родзинок
    цукрова пудра для посипання

  • Спосіб приготування:

    Для начинки горіхи і курагу подрібнити і перемішати з цукром, якщо курага надто суха, то її попередньо замочити в теплій кип'яченій воді хвилин 20, відкинути на друшляк і дати стекти воді.
    Сир розтерти з маслом, додати трохи збиті з цукром яйця, ретельно перемішати.
    Потроху всипати просіяне борошно разом з розпушувачем.
    Замісити тісто (еластичне і трохи липке).
    Розділити тісто на 2 частини.
    На рясно посипаному борошном столі розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною 2-3 мм.
    Викласти половину начинки по всій поверхні, згорнути в рулет. Ножем розрізати на кільця шириною 2 см.
    Так само вчинити і з другою частиною тіста.
    Випікати в попередньо розігрітій духовці до золотистого кольору (десь 20 хв)
    Злегка остудити і посипати цукровою пудрою.