Бабусині страви: Сирник "Львівська пані з мармеладом"

Бабусині страви: Сирник "Львівська пані з мармеладом"

Львів у туристів асоціюється з кавою, особливою галицькою вимовою, красивими старовинними вуличками та, звісно, із справжнім сирником, який замовляє кожен другий гість міста у кафе. Приготуйте його у себе вдома, відчуйте себе частинкою міста Лева!

Інгредієнти:

  • Для сирної серединки: сир домашній - 500 г
  • цукор - 2 / 3 склянки
  • яйця - 3 шт.
  • цедра лимона - 1 шт.
  • крохмаль - 1 ст. л .
  • мармелад
  • Для штрейзеля : вершкове масло - 80 г
  • цукор - 1 / 3 склянки
  • борошно - 2 / 3 склянки
  • какао - 2 ст. л .

  • Спосіб приготування:

    1. Сир, цукор , яйця викласти в один посуд. Розтерти в однорідну, пишну, кремоподібну масу.
    2. Додати крохмаль, цедру лимона, ретельно змішати. Додати мармелад.
    3. Приготувати штрейзель: вершкове масло натерти на тертці. Додати до натертого масла борошно і цукор, руками перетерти в крихту. Додати какао, розтерти до однорідності.
    4. На дно форми для запікання викласти половину шоколадного штрейзеля, потім сирну масу з мармеладом, ретельно розрівняти лопаткою, щоб не було порожнеч.
    5. Накрити другою половиною штрейзеля .
    6. Випікати 45 хвилин при температурі 190 градусів. Готовий сирник піднімається вище форми і відстає від стінок. Його треба повністю остудити, не виймаючи з форми.
    7. Сирнику необхідно настоятися годин 5-6, він стає щільним.