Бабусині страви: "Сирник "Львівська пані" з мармеладом"

Бабусині страви: "Сирник "Львівська пані" з мармеладом"

Інгредієнти:

  • Для сирної серединки:
  • сир домашній - 500 г
  • цукор - 2 / 3 склянки
  • яйця - 3 шт
  • цедра лимона - 1 шт
  • крохмаль - 1 ст. л
  • мармелад
  • Для штрейзеля:
  • вершкове масло - 80 г
  • цукор - 1 / 3 склянки
  • борошно - 2 / 3 склянки;
    какао - 2 ст. л .


  • Спосіб приготування:

    1. Сир, цукор , яйця викласти в один посуд. Розтерти в однорідну, пишну, кремоподібну масу.
    2. Додати крохмаль, цедру лимона, ретельно змішати. Додати мармелад.

    3. Приготувати штрейзель: вершкове масло натерти на тертці. Додати до натертого масла борошно і цукор, руками перетерти в крихту. Додати какао, розтерти до однорідності.
    4. На дно форми для запікання викласти половину шоколадного штрейзеля, потім сирну масу з мармеладом, ретельно розрівняти лопаткою, щоб не було порожнеч.
    5. Накрити другою половиною штрейзеля .
    6. Випікати 45 хвилин при температурі 190 градусів. Готовий сирник піднімається вище форми і відстає від стінок. Його треба повністю остудити, не виймаючи з форми.
    7. Сирнику необхідно настоятися годин 5-6, він стає щільним.