Бабусині страви: "Сирний гратен з креветками"

Бабусині страви: "Сирний гратен з креветками"

Інгредієнти:

  • 500г.замороженних королівських креветок
  • 3-4 ст.ложки оливкової олії
  • 3-4 червоні (фіолетові) цибулини
  • 3-4 зубчики часника
  • 1 гострий перець чилі (можна сушений)
  • сік половини лайма
  • 200 мл 33% вершків
  • 100 г.натетрого пармезану
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Креветки залити окропом, залишити на 3-4 хвилини, воду злити, залити ще раз крутим окропом, залишити на 5 хвилин.
    Цибулю, перчик і часник очистити, подрібнити. Розігріти в сковороді оливкову олію. Обсмажити цибулю в розігрітій олії, 4 хв. Додати часник і перець, готувати ще 2 хвилини, помішуючи.

    З креветок злити воду, креветки очистити від голів, панцирів і кишкової вени, скропити креветки соком лайма, залишити на 5-10 хвилин.
    Розігріти духовку до 200 С. Розкласти цибулькову суміш по 4-м невеликим керамічним формочках (жульєнницям) Зверху покласти креветки, посолити і поперчити за смаком, влити вершки і посипати сиром. Запікати 8-10 хвилин. Подавати гратен гарячим.