Бабусині страви: "Сирний пиріг з помідорами"

Бабусині страви: "Сирний пиріг з помідорами"

Пропоную чудовий рецепт смачного сирного пирога з помідорами і настирливо рекомендую випробувати його всім шанувальникам сиру. Тим паче, що готується такий пиріг дуже легко, та ще й із продуктів, що завжди є під рукою.
Інгредієнти:

  • борошно - 200 г
  • вершкове масло - 100 г
  • вода - 4-5 ст. л.
  • сир кисломолочний - 200 г
  • сир твердий - 150-200 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • сметана - 2 ст. л.
  • яйця - 1 шт.
  • кріп - півпучка
  • помідори - 2 шт
  • сіль, чорний мелений перець

  • Готуємо тісто. У посудину просіяти борошно, додати розм’якле масло і дрібку солі.
    Борошно з маслом добре перетерти рукою (як на фото), додати воду і замісити ніжне, еластичне тісто. Тісто загорнути в поліетиленовий пакет або харчову плівку і покласти в холодильник на 1 год.
    Тим часом готуємо начинку. Кріп дрібно порізати ножем.
    Твердий сир потерти на терці.
    Білок відокремити від жовтка. Жовток відкласти вбік, – ним будемо змащувати пиріг, а білок злегка збити.
    У посудину викласти кисломолочний сир (розім’яти його, щоб не було великих грудок), твердий сир і зелень кропу. Перемішати.
    Потім додати збитий білок, сметану і вичавлений через часникодавку часник.
    Перемішати і при потребі посолити.
    Тісто розкачати вкруг на присипаній борошном стільниці. Діаметр тіста має бути трохи більшим за діаметр форми, в якій буде випікатися пиріг.
    Тісто викласти у форму і сформувати бортики.
    На тісто рівномірно викласти начинку.
    Помідори нарізати кружальцями товщиною 5 мм., викласти на сирну начинку і все змастити жовтком (жовток попередньо розвести невеликою кількістю води).
    Потім пиріг поперчити, помістити в розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 35 - 40 хв.
    Сирний пиріг з помідорами готовий. Спечений пиріг трохи охолодити і в теплому вигляді подавати до столу.