Бабусині страви: "Сирний торт з вишеньками"

Бабусині страви: "Сирний торт з вишеньками"

Інгредієнти:

  • Тісто:
  • 4 яйця
  • 100 гр цукру
  • 100 гр борошна
  • 25 гр вершкового масла (розтопити)
  • Крем:
  • 800 гр сиру
  • 2 склянки замороженої вишні
  • 3 ст. ложки цукру
  • 20 гр желатину
  • Для прикраси:
    1 великий банан
    Заливка для торта(желе)

  • Спосіб приготування:

    Яйця збити з цукром на водяній бані до стану мусу. Зняти з парової лазні і продовжувати збивати до тих пір поки маса не остигне.
    Розтопити вершкове масло, просіяти борошно і повільно змішати зі збитою масою.
    Викласти тісто у змащену маслом форму і випікати в духовці при t = 180-200 ° С близько 30 хвилин до золотистого кольору. Головне не відкривати духовку завчасно, так як тісто може осісти.
    Акуратно витягнути корж з форми, попередньо давши йому охолонути у формі.
    Крем:
    Заморожену вишню викласти в глибоку миску і засипати цукром. Розморозити в мікрохвильовці протягом 10 хвилин на режимі розморожування.
    Тим часом замочити желатин в невеликій кількості води.
    Вишня при розморожуванні дасть сік. Найкраще відкинути вишню в друшляк і дати стекти соку в глибоку миску.
    Сир викласти до соку і збити блендером до однорідної маси. УВАГА: цукор в крем не додаємо!
    Підігріти желатин і дати йому розчинитися.
    У гарячий желатин додати 1 ложку сирного крему і швидко перемішати.
    Додати в крем желатиново-сирну суміш і ще раз ретельно збити блендером.
    Корж перевернути, боки форми вистелити пергаментним папером. Викласти на корж половину крему. В крем, викладений на корж додати вишню. Залити вишню кремом, що залишився. Дати постояти тору хвилин 10-15.
    Нарізати тонко банан і викласти його на верхній шар крему. Приготувати желе для торта, як зазначено на пакетику і залити цим желе верх торта.
    Поставити торт в холодильник на 5:00.