Бабусині страви: "Сирний тортик з шинкою"

Бабусині страви: "Сирний тортик з шинкою"

Інгредієнти:

  • борошно - 300 г
  • вода (кипляча) - 300 мл
  • олія рослинна - 3 ст. л.
  • сир твердий (тертий) - 200 г
  • яйця - 4 шт
  • гірчиця - 1 ст. л.
  • сметана - 3 ст. л.
  • шинка (або ковбаса чи фарш за бажанням) - 200 г
  • спеції (сіль, перець за смаком)

  • Спосіб приготування:

    300 мл води скип'ятимо разом з трьома столовими ложками рослинної олії. Знімаємо з вогню і тут же окропом заварюємо борошно, яке ви попередньо викладаєте в глибокий посуд. Борошна 300г (трохи менше 2-х склянок). Води 300 мл (півтори склянки). Замішуємо тісто: спочатку мішаємо ложкою, потім домішуємо руками (обережно, гаряче).

    Поки тісто охолоджується, готуємо начинку. Змішуємо яйця, додаємо гірчицю і сметану. Посоліть, поперчіть за смаком. Додаємо сир і все перемішуємо.

    Повернемося до тіста. Ділимо його приблизно на 10-12 частин. Дуже тонко розгортаємо, обрізаємо зайве
    Нагріємо сковороду (28 см в діаметрі) і обсмажуємо кожен коржик з двох сторін, буквально за 15 сек. на кожній (побіліла, пішла пухирцями - перевернули).

    Тепер застеляємо деко пекарським папером (не обов'язково). Кожен шар промазуємо приготовленої начинкою, далі - на ваш смак: або просто дрібно нарізаною шинкою, або звареним дрібно порізаним яйцем, або гриби чи фарш і т.д.
    Верх тортика таким же чином намазуємо, шинка плюс можна посипати кунжутом, і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин. Запікаємо до золотистої скоринки.