Бабусині страви: "Сирно-шоколадний пиріг"

Бабусині страви: "Сирно-шоколадний пиріг"

Інгредієнти:

  • сир (жирний) - 600 г
  • вершки (не менше 30%) - 200 мл
  • желатин - 20-25 г
  • цукор - 6 ст. л.
  • темний шоколад - 100 г
  • білий шоколад - 100 г

  • Спосіб приготування:

    Замочити желатин в 100мл води, дати набрякнути, нагріти на паровій бані, не доводячи до кипіння. Розтопити шоколад також на паровій бані в двох мисках. У кожну миску додати по 300г сиру, 100мл вершків, 50мл розчиненого желатину, 3 ст.л. цукру. Перемішати блендером до однорідної маси. Напівсферичну форму вистелити харчовою пленкой. Залити масу у форму за принципом "зебри". Охолодити не менше години. Акуратно перевернути форму, зняти харчову плівку, прикрасити десерт ягодами і шоколадною стружкою.