Бабусині страви: "Сливовий пиріг"

Бабусині страви: "Сливовий пиріг"

Інгредієнти:

  • основа:
  • 275 гр. борошна
  • 150 гр. вершкового масла
  • 50 гр. цукрової пудри
  • 1 яйце
  • 1 ч. ложка кориці
  • начинка:
  • 10-12 шт. середніх слив
  • 100 гр. цукрової пудри (або за смаком)
  • посипка
  • 50 гр. борошна
    50 гр. цукру
    30 гр. вершкового масла
    30 гр. волоських горіхів (дрібно порубати)

  • Спосіб приготування:

    Розм'якшене вершкове масло змішати з цукровою пудрою, яйцем і корицею, додати частинами просіяне борошно, замісити тісто, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 1 годину. Зі слив видалити кісточки, сливи подрібнити у блендері (якщо сливи м'які, просто дрібно порізати ножем), змішати з цукровою пудрою. Для посипки розтерти борошно, цукор і масло до стану крихти, змішати з горіхами. Духовку нагріти на 180 градусів, тісто розкачати в пласт, викласти у форму (розміром 28 на 18 см.), зверху викласти сливи, посипати крихтою. Випікати пиріг приблизно 35 хвилин, потім повністю остудити, порізати квадратиками.