Інгредієнти:
Мак заливаємо окропом, залишаємо на півгодини. Потім воду зливаємо, а мак розтираємо з повидлом і цукром.
Сир з цукром, ваніліном і яйцями збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо манку, крохмаль (кукурудзяний,а можна і картопляний). Перемішуємо.
В останню чергу додаємо розпушувач і шоколадні краплі. Можна додати звичайний білий шоколад, попередньо подрібнивши його ножем. Перемішуємо до однорідності.
Я випікала в мультиварці. Викладаємо половину тіста, потім рівномірно розподіляємо маковий прошарок і зверху викладаємо другу половину тіста. Випікаємо на програмі "Випічка" (45+20хвилин). Можна випекти запіканку в духовці. Форму беремо діаметром 20-22см, випікаємо при 180 градусах приблизно 45 хвилин.
Остудити у формі. Холодну запіканку посипати цукровою пудрою