Бабусині страви: "Смачний плов із куркою"

Бабусині страви: "Смачний плов із куркою"

Пропоную приготувати плов з бурого (коричневого) рису. Бурий рис містить значно більше поживних властивостей, ніж білий.
Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон 2 склянки
  • перець червоний гострий на смак
  • олія рослинна 2 мл
  • сіль за смаком
  • чорний перець мелений за смаком
  • часник 2 зубчики
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • барбарис 1 жменя
  • шафран 1 щіпка
  • рис бурий 1 стакан, стегно куряче 500 г

  • В ньому істотно вищий вміст вітаміну В, В2, В3. Вміст вітамінів В6 і В9 (фолієва кислота) перевищено більш ніж у два рази, а вітаміну Е у три. Практично в три рази більше в ньому магнію, фосфору і калію. До всього іншого, він ще і смачний! Хоча вигляд у нього не такий презентабельний як у пропареного!

    Готуємо разом:

    У чашу мультиварки наливаємо пару ложок рослинного масла, як підігріється, викладаємо підготовлену курку (помити, видалити хрящики, просушити паперовим рушником). В режимі «смаження», обсмажуємо курку до золотистої скоринки (у мене куряче стегно без шкіри і без хребта).

    Шафран залити окропом і залишити настоятися.

    До м'яса додати цибулю моркву, трохи обсмажити.

    Склянку рису добре промити, додати до м'яса.

    Потім спеції.

    Додайте спеції які любите.

    Далі залити плов двома склянками бульйону.

    Включити мультиварку в режим приготування рису. У мене час готування 20 хвилин.

    Після закінчення програми залиште плов в мультиварці хвилин на 30.

    Викладаємо плов. Прикрашаємо зеленню.