Бабусині страви: "Смажені банани з апельсиново-карамельним соусом"

Бабусині страви: "Смажені банани з апельсиново-карамельним соусом"

Інгредієнти:

  • 3/4 склянки борошна
  • 1/4 склянки рисового борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 1 яйце
  • 1/3 склянки цукру
  • 1 ст.л. соняшникової олії
  • 1/4 склянки вершків (в оригіналі - кокосове молоко)
  • 1/4 склянки газованої води
  • 4 банана, стиглих, але не перезрілих
  • соус:
    4 ст.л. вершкового масла
    2 ст.л. коричневого цукру
    1 ст.л. лимонного соку
    1/4 склянки апельсинового соку

  • Спосіб приготування:

    Змішати сухі інгредієнти. Окремо змішати рідкі інгредієнти. З'єднати обидві суміші. Банани нарізати кружальцями або трохи по діагоналі, занурити в кляр і обсмажити у фритюрі. Подати з соусом і ванільним морозивом. Для соусу: розтопити масло на сковороді, додати цукор, сік і трохи проварити.