Бабусині страви: "Смажені пиріжки з шинкою та сиром"

Бабусині страви: "Смажені пиріжки з шинкою та сиром"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Сир 250гр.
  • Яйце куряче 1шт. (велике, якщо дрібні, то 2)
  • Цукровий пісок 2ст.л.
  • Сіль 1ч.ложку
  • Сода 1/2ч.ложки, погасити лимонним соком.
  • Борошно приблизно 1-1,5 ст.
  • Начинка:
  • Шинка 200гр.
  • Сир 200гр
  • Яйце куряче 1шт.
    Зелена цибуля пів пучка

  • Спосіб приготування:

    Для приготування тіста змішаємо сир з яйцем, сіллю і цукром, додамо борошно і соду. Тісто вийде м'яким, що липне до рук. Не забивайте тісто борошном, а то пиріжки не вийдуть пишними!
    Прибираємо тісто в холодильник хвилин на 30-40.
    Для начинки натираємо на тертці шинку і сир, додаємо дрібно порізану цибулю, вбиваємо яйце і перемішуємо.
    Робочу поверхню присипаємо борошном і формуючи пиріжки. Вони повинні бути невеликими, тому що після обжарювання їх розмір збільшиться в 2 рази.
    Обсмажуємо на сковороді з рослинною олією з усіх боків, до готовності.
    Готові пиріжки викладаємо на паперові серветки, щоб вийшов зайвий жир.
    Смачно як у гарячому, так і в холодному вигляді.