Бабусині страви: "Сметанково-сирний торт без випічки"

Бабусині страви: "Сметанково-сирний торт без випічки"

Інгредієнти:

  • Шоколадне печиво «Ювілейне» з глазур'ю - 12 шт.
  • Сир - 500 гр
  • Сметана 20% - 180 гр
  • Цукрова пудра з ваніліном - 220 г (за смаком можна і більше)
  • Цедра лимона - 1 ч. ложку
  • Желатин - 20 гр. (1 ст. Л.);
  • Для глазурі:
  • Гіркий шоколад - 100 гр. (1 плитка)
  • Вершкове масло - 3 ч.л.

  • Спосіб приготування:

    Замочити желатин в 50 мл холодної кип'яченої води на 40-50 хвилин.
    Розімніть сир разом з цукровою пудрою, сметаною, щоб не залишилося великих грудочок. Додайте дрібно натерту цедру лимона.

    Набряклий желатин підігрійте на водяній бані до повного розчинення, постійно помішуючи. Дайте охолонути протягом 5 хвилин і вилийте в сметано-сирну суміш.

    Ще раз збийте сметано-сирну суміш до стану однорідної маси.
    Прямокутну глибоку форму для випічки застеліть фольгою або харчовою плівкою. На дно форми викладайте шар з шоколадного печива. Потім солодкої сумішші з сметани з сиром. Далі ще один шар печива і т.д. до повного заповнення форми.
    Поставте форму в холодильник на кілька годин до повного застигання желатину.

    Застиглий сирний торт акуратно переверніть на блюдо і зніміть харчову плівку (фольгу).

    Торт готовий, його можна подавати вже в такому вигляді, прикрасити фруктами або покрити шоколадною глазур'ю. Для цього розтопіть на водяній бані шоколад з вершковим маслом.