Бабусині страви: "Сметанний торт"

Бабусині страви: "Сметанний торт"

Інгредієнти:

  • борошно 280 г
  • масло вершкове 200 г
  • тростинний цукор 280 г
  • сметана жирна 500 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • ванілін-1 г
  • шоколад молочний 30 г

  • Готуємо разом:

    Масло збити з цукром.

    Додати сметану (жирністю 20%) і збити до розчинення цукру.

    Розділити масу навпіл. В половину додати ванілін або ванільний цукор - це крем. Його поки відставити убік.

    У другу половину маси додати борошно з розпушувачем, перемішати до однорідної маси.

    Викласти тісто в чашу мультиварки або у форму для випічки. Випікати по програмі "Випічка" 50 хвилин.

    Акуратно вийняти корж з чаші мультиварки (він дуже ніжний). Дати охолонути і розрізати вздовж на 2-3 коржа. Зручніше це робити, підсовуючи під корж тонку обробну дошку.

    Рясно змастити коржі сметанним кремом.

    Зібрати торт. На боки і верх торта нанести крем, присипати тертим шоколадом. Дати торту настоятися в холодильнику мінімум 6-8 годин. Можна навіть залишити його на 1 день в холодильнику.