Бабусині страви: "Солодка піца з пармезаном"

Бабусині страви: "Солодка піца з пармезаном"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно - 125 г
  • дріжджі свіжі - 8 г
  • оливкова олія - 0,25 ст. ложки
  • сіль - 1,5 щіпки
  • вода кип'ячена - 60 мл
  • Для начинки:
  • курага - 60 г
  • чорнослив - 60 г
  • виноград кишмиш - 70 г
  • мед - 0,5 ст. ложки
    пармезан - 40 г


  • Спосіб приготування:

    Дріжджі залийте водою, всипте 2 ст. ложки борошна, перемішайте. Приготовану опару залиште на 20 хвилин.

    Борошно, що залишилося насипте на робочу, зробіть заглиблення, в центр якого насипте сіль. Вилийте на сіль опару. Акуратно замішуйте тісто, поступово підмішуючи в нього борошно, яке лежить навколо, влийте воду, що залишилася.

    У ще липке тісто влийте оливкову олію і продовжуйте місити. З тіста сформуйте кулю і розкатайте в пласт діаметром 24-26 см.

    Змастіть тісто рідким медом (зручно це робити силіконовим пензликом).

    Вимиті і висушені чорнослив і курагу наріжте дрібними шматочками і викладіть на заготовку для піци. Вимитий і висушений виноград також викладіть на тісто для піци.

    Пармезан поріжте тонкими пластинами (зручно за допомогою спеціального ножа або картоплечистки), викладіть на піцу, рівномірно розподіляючи по діаметру.

    Запікайте при температурі 200 °C 15 хвилин. Готову піцу подавайте з келихом вина.

    Вдале поєднання інгредієнтів в начинці робить піцу ароматною, пікантною і вишуканою. Виноград використовуйте солодкий, невеликий, без кісточок. Пармезан можна замінити на інший твердий сир з насиченим молочним смаком.