Бабусині страви: "Соус смородинний з лимоном"

Бабусині страви: "Соус смородинний з лимоном"

Соус добре смакує з м'ясом, особливо дичиною та бараниною.
Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 50 г ріпчастої цибулі
  • 50 г селери
  • 50 г моркви
  • 80 г борошна
  • 600 г білого м’ясного бульйону
  • 200 г червоного вина
  • 1 лавровий лист
  • 50 г смородинного джему
  • 1 лимон
  • 100 г грибів або трюфелів

  • Спосіб приготування:

    Ріпчасту цибулю, селеру і моркву, дрібно нашатковані, пасерувати на маслі разом з борошном до підрум’янювання. В отриману суміш влити бульйон і вино, покласти лавровий лист і дати прокипіти 10—15 хв. Потім для солодкості додати смородинний джем і влити лимонний сік. Суміш процідити.
    Подаючи до столу, додати гриби або трюфелі, нарізані скибочками й ошпарені гарячою водою для м’якості. Соус подавати гарячим до дичини або маринованої баранини.