Гострий соус, який зазвичай подається до риби і м'яса.
яйця (варені) - 2 шт.,
жовтки (сирі) - 2 шт.,
оливкова олія - 1/3 склянки,
зелена цибуля (порізана) - 1 ст. ложка,
кріп за смаком,
солоні огірки - 50 г,
порошок гірчиці - 1,5 ч. ложки,
сметана (20 % жирності) - 120 г,
сік лимона або оцет, сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Жовтки варених яєць відокремте від білків, покладіть в миску, виделкою розітріть з гірчицею і сирими жовтками.
Тонкою цівкою, постійно збиваючи, влийте олію. Додайте дрібно нарізані огірки, варені білки, зелену цибулю, подрібнений кріп.
Розмішайте зі сметаною, приправте сіллю, перцем, соком лимона або оцтом.