Бабусині страви: "Соус Тартар"

Бабусині страви: "Соус Тартар"

Гострий соус, який зазвичай подається до риби і м'яса.

  • Інгредієнти:
    яйця (варені) - 2 шт.,
    жовтки (сирі) - 2 шт.,
    оливкова олія - 1/3 склянки,
    зелена цибуля (порізана) - 1 ст. ложка,
    кріп за смаком,
    солоні огірки - 50 г,
    порошок гірчиці - 1,5 ч. ложки,
    сметана (20 % жирності) - 120 г,
    сік лимона або оцет, сіль, перець за смаком.

  • Спосіб приготування:
    Жовтки варених яєць відокремте від білків, покладіть в миску, виделкою розітріть з гірчицею і сирими жовтками.
    Тонкою цівкою, постійно збиваючи, влийте олію. Додайте дрібно нарізані огірки, варені білки, зелену цибулю, подрібнений кріп.
    Розмішайте зі сметаною, приправте сіллю, перцем, соком лимона або оцтом.