Бабусині страви: "Суфле «Яблучна хмаринка»"

Бабусині страви: "Суфле «Яблучна хмаринка»"

Інгредієнти:

  • яблука - 600 г
  • яблучний сік - 150 мл + 4 ст. ложки,
  • желатин - 20 г
  • цукор - 150 г
  • вода - 100 мл
  • лимонний сік - 1/2 ч. ложки
  • сода - 1/4 ч. ложки
  • ванілін - на кінчику ножа

  • Спосіб приготування:

    Яблука очистіть від шкіри і насіння, дрібно поріжте. До яблук додайте 4 ст. ложки яблучного соку і тушкуйте під кришкою до м’якості, охолодіть.
    Желатин замочіть в 150 мл яблучного соку.
    Поки желатин набухає, зваріть сироп з цукру, ваніліну та води (варіть 10 хвилин на слабкому вогні), остудіть. Введіть в желатин цукровий сироп, охолодіть, але не дайте йому загуснути.
    Остиглі яблука протріть через сито або збийте блендером.
    У чашу для збивання влийте теплий сироп, почніть збивати і тонкою цівкою введіть желатин, не припиняючи збивати (хвилин 5-7). Маса повинна збільшитися і стати повітряною.
    Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати (ще 2-3 хвилини). Потім додайте соду і продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини.
    Яблучне пюре збийте і по ложечці введіть в желатинову суміш, збийте до м’яких піків.
    Яблучне суфле розлийте по формах і поставте в холодильник на 2-3 години.
    Готове яблучне суфле полийте малиновим соусом або варенням.