Бабусині страви: "Суп в хлібі"

Бабусині страви: "Суп в хлібі"

Інгредієнти:

  • Борошно (в тісто) - 1 кг
  • Дріжджі сухі - 1 пач
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Вода
  • Яловичина - 500 г
  • Картопля (середні бульби) - 3 шт
  • Цибуля - 2 шт
  • Помідори - 3 шт
  • - Перець червоний солодкий - 1 шт
    - Часник - 2 зуб.
    - Паприка солодка в порошку - 3 ст. л.
    - Соус «табаско»
    - Зелень (петрушкa)


  • Спосіб приготування:

    Почнемо з приготування хліба: змішати сухі продукти, поступово додаючи воду, вимісити тісто, місити 10 хвилин, накрити вологим рушником і залишити на 15 хвилин.
    Викласти тісто на площу з борошном і вимісити 1 -2 хвилини. Якщо липне до рук - додати трохи борошна.
    Розділити на 8 -10 кульок і викласти на два дека на пекарські папір, на великих відстанях.
    Дати тісту піднятися вдвічі. Нагріти духовку до 200 градусів, в духовку поставити посуд з водою і випікати хліб 50 хвилин до потемніння скоринки.
    Охолодити хліб на решітці. Коли охолоне, зрізати верхівку і вирізати м'якуш.

    Для приготування супу: часник пропустити через давку, перець натерти або порізати кубиками, картоплю нарізати великими шматками, яловичину - дрібними кубиками 2-3 см, томати опустити на кілька хвилин в окріп і зняти шкіру, а м'якоть розім'яти (або взяти консервовані), цибулю нарізати невеликими кубиками.

    Нагріти в казані олію і злегка обсмажити з усіх боків шматочки яловичини. На сковорідці обсмажити цибулю до золотистого кольору, всипати всю паприку і табаско і постійно помішуючи, обсмажити. Паприка швидко горить, тому уважно спостерігаємо за процесом.
    Висипати паприку з цибулею в казан з м'ясом, облити сковороду окропом і залити цей соус теж в казан. Долити кип'яченої води, щоб рівно покривала м'ясо. Час від часу помішуючи, тушкувати яловичину близько 2:00 на невеликому вогні. Якщо вода випаровується, то підливати її до потрібного рівня.
    Долити з пів літра води і покласти картоплю і перець. Варити хвилин 10. Після цього покласти томати, протушкувати 5 хвилин, потім додати часник, зелень і спеції і залишити ще на 3 хвилини.

    Подача: у заздалегідь нагрітій духовці, до 200 градусів, нагріти хлібці 2 -3 хвилини, налити трохи гарячого супу, почекати кілька секунд і долити ще, накрити кришечкою і на стіл!
    Суп можна готувати різний, головне щоб зупи були густі.