Бабусині страви: "Суп з беконом"

Бабусині страви: "Суп з беконом"

Інгредієнти:

  • 2 ст. л оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 100 г бекону
  • 2 великі морквини
  • 1 картоплина
  • 2 пучки селери
  • 2 часточки часнику
  • 400 г помідорів
  • 1 л овочевого бульйону
  • 200 г капусти
  • 300 г консервованого гороху
    петрушка
    сіль
    перець


  • Спосіб приготування:

    Розігріваємо оливкову олію в великій сковорідці, додаємо подрібнену
    цибулю і бекон та обсмажуємо їх до золотистої скоринки. Даємо також моркву, селеру, картоплю і часник, добре перемішуємо та готуємо декілька хвилин.

    Додаємо помідори та бульйон, ставимо на вогонь постійно перемішуючи. Зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і готуємо 30 хвилин, після чого додаємо подрібнену капусту.
    Беремо другу сковорідку, кладемо туди горошок і петрушку та обсмажуємо на маленькому вогні 3-5 хвилин.
    Додаємо горошок і петрушку до бульйону, перемішуємо, додаємо сіль та перець.
    Подаємо суп гарячим, приправивши свіжою петрушкою або кропом. Також дуже добре він смакуватиме з грінками, які легко приготувати обсмаживши часточки чорного хліба і натерши їх часником.