Бабусині страви: "Суп з фрикадельками"

Бабусині страви: "Суп з фрикадельками"

В кожному холодильнику повинен стояти суп. По-перше, наш організм просто потребує гарячої зупки. Суп готує наш шлунок до процесу травлення. Взимку - зігріває зсередини. А влітку - можна і холодний зробити, в якому буде безліч вітамінів, а любителі солодкого можуть спробувати фруктовий супчик! По-друге, суп - це ніби початок трапези або смачного обіду всією сім'єю. Гаряче перша страва завжди вважалося символом благополуччя і достатку в родині. Це навіть свого роду традиція. По-третє, мода на фаст-фуд несприятливо впливає на наш бідненький живіт і тому суп для нього буде просто дивом! І нарешті - він просто смачний, особливо, приготований своїми руками!
Інгредієнти:

  • цвітна капуста: 1 качан
  • морква: 1 шт
  • картполя: 4 шт
  • цибуля: 2 шт
  • помідори: 2 шт
  • яйця: 1 шт
  • фарш змішаний: 500 г
  • зелень
  • приправи за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Для початку приготуємо продукти для смачного супу з фрикадельками!
    2. Поставимо каструльку на вогонь.
    3. Насипаємо туди ложечку солі.
    4. І лавровий перець.
    5. І перець горошком.
    6. Почистимо картоплю і поріжемо кубиками.
    7. Поріжемо цибулю.
    8. Одну порізану цибулину додамо у фарш, туди ж розбиваємо яйце. Додаємо спеції. Перемішуємо.
    9. Наливаємо в сковорідку трохи олії і підсмажуємо другу цибулину.
    10. Морквину тремо на крупній тертці і додаємо до цибулі.
    11. Як тільки вода закипить, покладемо туди нашу картопельку.
    12. В цей час нам потрібно зняти шкірку з помідорів і дрібно їх порізати. Є маленький секрет, щоб шкірка добре знімалася, потрібно покласти їх в киплячу воду на півтори-дві хвилинки. Ось і вся таємниця. В нашому випадку, помідори ми помили, так що можна їх опустити прямо в каструлю.
    13. Очищені і порізані помідори додамо до моркви і цибулі.
    14. З нашого фаршу формуємо в руках невеликі грудочки - наші майбутні фрикадельки і обережно опускаємо їх у каструлю.
    15. Через 5-10 хвилин додаємо розібрану на суцвіття цвітну капусту. В суп кидати її стільки - скільки захочеться. До речі порада - її завжди можна замінити звичайною білокочанною.
    16. Ще через 5 хвилин додати туди цибулю, моркву та помідори зі сковорідки.
    17. І через 10 хвилинок чудовий супчик готовий! Розлити в тарілочки, прикрасити свіжою зеленню та подавати!
    18. Є ще варіант - додати майонезу або сметанки, смак стане трохи ніжнішим.