Бабусині страви: "Суп із галушками"

Бабусині страви: "Суп із галушками"

Хитрість цієї першої страви полягає в тому, що суп із галушками можна їсти без хліба. Адже хлібний виріб (галушки) вже присутній у супі. Хоча суп із галушками також смачний і зі скибочкою свіжого духмяного житнього хліба.

Інгредієнти:

  • для бульйону:
  • 700 г курки,
  • 4 картоплини,
  • 1 білий корінь (пастернак, селера),
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • пучок зелені (кріп, петрушка),
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 лавровий лист,
  • 2 горошини духмяного перцю,
  • чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком,
    2 л води

    для галушок:
    8 ст. ложок борошна,
    130 мл молока,
    1 ч. ложка вершкового масла,
    1 яйце,
    щіпка солі.

  • Спосіб приготування:

    Спочатку звари курячий бульйон. Курку помий, оброби, поклади в каструлю, залий холодною водою, доведи до кипіння, зніми піну і зменшити вогонь.

    Дрібно поріж цибулю. Картоплю поріж невеликими шматочками. Моркву потри на крупній тертці. Подрібни зелень.

    Бульйон посоли, додай у нього білий корінь, половину цибулі, лавровий лист, духмяний перець і вари на повільному вогні приблизно 40 хвилин. З готового бульйону дістань білий корінь і викинь. У бульйон додай картоплю і вари 10 хвилин.

    Цибулю обсмаж на олії 5 хвилин, потім додай до неї моркву і обсмаж іще 5 хвилин. Додай у суп засмажку і зелень і доведи до кипіння.
    Приготуй галушки. Відокрем жовток від білка і помісти білок у холодильник.

    Розм'якшене вершкове масло розітри з жовтком. Поступово і потроху вливай у суміш молоко і додавай борошно, постійно помішуючи.

    Збий вінчиком охолоджений білок із сіллю в піну, акуратно введи в тісто і перемішай. Тісто для галушок має вийти з консистенцією густої сметани.

    Швидко і акуратно додай галушки в суп. Це зручно робити чайною ложкою, набираючи 1/2 ложки тіста і опускаючи його в киплячий суп. Не варто набирати ложкою занадто багато тіста − галушки в процесі варіння збільшуються в об'ємі.

    Потім вари суп із галушками ще 5 хвилин. Готові галушки мають спливти на поверхню.

    Суп посоли і поперчи за смаком. Подавай суп із галушками горячим.