Бабусині страви: "Суп з гарбуза і томатів з беконом"

Бабусині страви: "Суп з гарбуза і томатів з беконом"

Гарбуз в цьому супі практично не відчувається. Іноді можна гарбуз запікати разом з цибулею, часником, чилі, чебрецем і (або) розмарином.

Інгредієнти:

  • м'якоті гарбуза - 300 г
  • консервованих томатів в власному соці - 1 банка (450 г)
  • цибулина- 1 шт.
  • часнику – 2 зубчики
  • чебреця – 2 гілочки
  • сухого білого вина - 100 мл
  • оливкової олії - 2 ст. л.
  • сіль, перець, паприка копчена за смаком
  • тонкі скибочки копченого бекону

  • Спосіб приготування:

    1) Цибулю і часник дрібно нарізати.

    2) Гарбуз порізати невеликими кубиками.

    3) На оливковій олії обсмажити цибулю, додати часник чебрець і гарбуз.

    4) Обсмажувати на середньому вогні 6-7 хвилин, додати вино, тушкувати під кришкою 8-10 хвилин, видалити гілочки чебрецю, додати томати.

    5) Довести до кипіння овочі, подрібнити у блендері, при необхідності додати бульйон або воду.

    довівши суп до бажаної густини, повернути на вогонь,посолити і поперчити за смаком, прогріти.

    6) Бекон обсмажити на сухій сковороді, викласти на паперові рушники.

    7) При подачі бекон розкришити в кожну тарілку, стаканчик або подати суп з цілим шматочком бекону.