Бабусині страви: "Суп з креветок"

Бабусині страви: "Суп з креветок"

Інгредієнти:

  • 200 г варено-морожених креветок
  • 150 г брокколі
  • 150 г цвітної капусти
  • 2 невеликі моркви
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 20 г вершкового масла
  • приправа для морепродуктів
  • сіль, мелений перець

  • Приготування:
    Правильно розморожені креветки обдаємо окропом у друшляку, а потім чистимо.
    Ставимо в каструлі 1,2-1,4 л води для супу.
    Ретельно промиваємо всі овочі, чистимо моркву.
    Моркву перетворюємо в кружечки, а цибулю-порей - в кільця. На середньому вогні обсмажуємо те і інше у вершковому маслі 3-5 хвилин.
    Акуратно розбираємо суцвіття брокколі і цвітної капусти.
    У вже закипілу в каструлі воду закладаємо ту і іншу капусту, підсолюємо і даємо поваритися 5-7 хвилин.
    Додаємо моркву з цибулею-пореєм, на середньому вогні суп вариться ще 5-6 хвилин. Потім кладемо креветки, посипаємо приправою і перцем, даємо сильно покипіти не більше 3 хвилин і вимикаємо.
    Маленька деталь: щоб поліпшити смак супу з креветок, треба за хвилину до закінчення варіння додати ст. ложку хересу. Суп з креветок готовий.