Бабусині страви: "Суп із сочевиці: рецепт із копченостями"

Бабусині страви: "Суп із сочевиці: рецепт із копченостями"

Інгредієнти:

  • 150 г коричневої сочевиці,
  • 400 г копченостей (ковбаса, сосиски, грудинка, балик),
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 цибулина,
  • 1 морква,
  • 3 картоплини,
  • 1 болгарський перець,
  • 1 помідор,
  • зелень (кріп, петрушка),
  • італійські сухі трави,
  • карі,
    чорний мелений перець,
    сіль за смаком,
    3 л води.


  • Спосіб приготування:

    Обрані тобою копченості залий водою, доведи до кипіння, провари на повільному вогні 20 хвилин, дістань їх з бульйону, відділи від кісток, дрібно поріж і поверни в каструлю.

    Сочевицю гарненько промий, помісти в бульйон і вари 10 хвилин.

    Картоплю поріж кубиками. Болгарський перець, цибулю і моркву дрібно поріж. Подрібни зелень. Помідор пробланшуй 2 хвилини в окропі, очисти від шкірки і дрібно поріж.

    Закинь у бульйон картоплю і моркву і вари 15 хвилин.

    На вершковому маслі спасеруй цибулю, потім додай болгарський перець і тушкуй 5-7 хвилин до м'якого стану. Наприкінці посип зажарку спеціями і відправ у суп із сочевиці.

    Через пару хвилин додай у суп помідор і вари 3 хвилини. Потім додай зелень, посоли і поперчи за смаком. Доведи до кипіння, вимкни вогонь і дай супу з сочевиці настоятися 15 хвилин.

    При подачі додай сметани і посип зеленню.