Бабусині страви: "Свинина запечена з яблуками та чорносливом"

Бабусині страви: "Свинина запечена з яблуками та чорносливом"

Інгредієнти:

  • Свинина - 600гр
  • Яблука зелені - 2шт
  • Чорнослив 10-12шт
  • Часник (при бажанні)
  • Петрушка
  • Для маринаду:
  • Томатна паста - 2ст.л.
  • Майонез - 2ст.л.
  • Мед - 1ч.л.
  • Гірчиця - 1ч.л.
  • Сушені трави: кмин, чебрець, базилік, орегано
    Сіль, чорний мелений перець

  • Спосіб приготування:

    Змішати всі інгредієнти для маринаду і обмазати отриманою сумішшю шматок свинини.
    Прибрати в закриту ємність і поставити в холодильник на кілька годин (можна на ніч).

    У яблук видалити серцевину і нарізати шайбами товщиною близько 1см. чорнослив промити.
    Розстелити на столі 2-3 шари фольги, викласти шматочки яблук, зверху чорнослив.
    При бажанні в шматку м'яса зробити надрізи і вставити туди пластинки часнику

    Укласти м'ясо на підкладку з яблук і чорносливу, присипати петрушкою і обкласти з усіх боків яблуками і чорносливом.
    Загорнути фольгу у вигляді кулька (намагаючись не порушити цілісність).
    Запікати м'ясо в духовці при 180С 60-70 хвилин.

    Акуратно вийняти кульок з духовки і розгорнути зверху, намагатися, щоб не порвалося дно і не витік соус.
    Дати свинині «відпочити» хвилин10-12, вийняти з фольги і нарізати пластинами.
    При подачі на блюдо зі свининою викласти яблука з чорносливом і полити соусом.