Бабусині страви: "Свинна рулька з шавлією та базиліком"

Бабусині страви: "Свинна рулька з шавлією та базиліком"

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька - 1 шт (вагою 1,5 - 2 кг)
  • Лимони - 2 шт
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Морква - 2 - 3 шт середнього розміру
  • Цибуля ріпчаста - 2 -3 цибулини середнього розміру
  • Вино сухе біле - 1-2 склянки
  • Шавлія свіжа - 2-3 гілочки
  • Базилік свіжий - 2-3 гілочки
  • Олія рослинна (оливкова)
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Листя шавлії і базиліка промити, обсушити паперовими рушниками, нарвати руками.
    Часник очистити, порізати довільно 2 зубчики.
    У ступці розтерти листя шавлії, базилік і часник, посолити, додати перець.
    Рульку промити, висушити паперовим рушником.
    Моркву і цибулю нарізати великими шматками, лимон часточками.
    На рульці зробити глибокий надріз. У розріз вкласти отриману шавлієво - часникову суміш, стягнути розріз і перев'язати міцно шпагатом або підходящими нитками.

    Вузьким гострим ножем зробити у м'ясі проколи і нашпигувати ногу рештою часнику.
    Рульку укласти в глибоке деко, навколо розкласти моркву, цибулю і часточки лимона. Скропити оливковою олією і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 2 години. Через годину овочі можна прибрати, вони почнуть карамелізуватись.

    За 10-15 хвилин до готовності полити рульку вином і за бажанням назад повернути овочі.
    Подавати рульку з овочами і без ниток!