Бабусині страви: "Тірамісу"

Бабусині страви: "Тірамісу"

Тірамісу (італ. tiramisù — «підніми мене») — італійський десерт на основі сиру маскарпоне, як наповнювач додається печиво «савоярді», кава та какао. В класичному вигляді тірамісу подається охолодженим до кави еспресо.

- Крем: - 250 грамів сиру маскарпоне
- 2 яйця
- 60 грамів цукру
- 10 грамів какао
- 3 чашки кави
- вино «Марсала»

Бісквіт:
- 3 яйця
- 190 грамів цукрової пудри
- 200 грамів борошна

Спершу слід зробити бісквіт. Для цього найперше треба ретельно збити яйця, потім додати до них цукрову пудру і просіяне борошно. Тісто вилити на пергаментний папір на деко і запекти в духовці до готовності. 

Тепер час для приготування тірамісу. Яєчні білки відділити від жовтків. Окремо збити жовтки з половиною цукру, доки суміш не стане білою. Після цього додати до них маскарпоне і ретельно перемішати. У суміш із жовтками додайте білки. Дістаньте з духовки свіжоспечений бісквіт. 

Окремо у глибокій мисці змішайте холодну каву з вином «Марсала» і швидко просочіть цією сумішшю бісквіт. 

Частину цього бісквіту викладіть у склянку для мартіні це буде перший шар десерту. Зверху бісквіту покладіть яєчно-сирну суміш, а на неї другу частину бісквіту. Її у свою чергу покривають наступним шаром яєчно-сирної маси. Склянки із приготованим десертом ставлять у холодильник на три години і більше. Андре Лорен радить потримати тірамісу в холоді протягом 12 годин. 

Перед подачею десерт посипають какао-порошком.