Бабусині страви: Тістечка "Полуниця в шоколаді"

Бабусині страви: Тістечка "Полуниця в шоколаді"

Інгредієнти:

  • корж-основа:
  • 150гр борошна
  • 130гр вершкового масла
  • 80гр цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру (8гр)
  • 1/2 чайн.ложкі розпушувача тіста
  • 130гр вершкового печива в шоколадній глазурі
  • шоколадне тісто:
  • 200гр борошна
  • 130гр цукру
  • -100мл рослинної олії
    -100гр натурального йогурту
    -4 яйця
    -15гр какао
    -2 чайн.л розпушувача тіста
    крем з полуницею:
    -500гр полуниці
    -100гр молочного шоколаду з йогуртовій начинкою
    -500мл 33% вершків
    -50гр цукру
    -30гр желатину
    -6 стол.ложек кип'яченої води кімнатної температури (для замочування желатину)
    шоколадний крем:
    -350гр натурального йогурту
    -100гр темного шоколаду
    -80гр цукру
    -15гр желатину
    -3 стол.ложки кип'яченої води кімнатної температури (для замочування желатину)
    для прикраси:
    -100гр темного шоколаду
    -100гр дрібної полуниці
    крім того:
    -прямокутна жароміцний форма 32х22х6см (бажано роз'ємна)
    -жир для змащування форми

  • Спосіб приготування:

    Основа. Печиво покладіть в целофановий пакет і подрібніть за допомогою качалки в крихту. Змішайте розм'якшене вершкове масло, просіяне борошно з розпушувачем тіста, ванільний цукор і цукровий пісок. Додайте подрібнене печиво і розітріть суміш пальцями до отримання дрібної крихти. Викладіть тісто в змащену жиром форму. Розкотіть тісто міні-качалкою, або щільно утрамбуйте його пальцями. Відставте форму з тістом в сторону.
    Шоколадне тісто. Змішайте рослинну олію, йогурт, яйця і цукор. Збийте масу віночком до однорідності. Підмісіть просіяне борошно з розпушувачем тіста і просіяним какао. Вилийте шоколадне тісто поверх підготовленої раніше основи. Випікайте в розігрітій до t = 180C духовці 20-25 хвилин (готовність - суха скіпка). Готове тісто остудіть не витягуючи з форми.
    Полуничний крем. Желатин замочити на 20 хвилин в кип'яченій воді кімнатної температури. Шоколад дрібно нарубаєте ножем. Полуницю подрібніть і засипте цукровим піском. Збийте вершки в пишну піну. Желатин розпустіть на слабкому вогні або в СВЧ (до кипіння не доводите). Змішайте 2 столові ложки вершків з розпущеним і охолодженим до кімнатної температури желатином, а потім підмісити до збитих вершків. Додайте до вершків подрібнений шоколад, потім акуратно підмісіть полуницю. Рівномірно розподіліть полуничний крем поверх охололого коржа. Приберіть виріб в холодильник на 1:00.
    Шоколадний крем. Желатин замочіть на 20 хвилин в кип'яченій воді кімнатної температури. Шоколад нарубаєте ножем. Збийте йогурт із цукром. Желатин розпустіть. Змішайте 1 столову ложку йогурту з розпущеним і охолодженим до кімнатної температури желатином, а потім підмісити до основної маси. Шоколад розтопіть на водяній бані або у мікрохвильовій пічці, не охолоджуючи, підмісити його до йогурту. Викладіть поверх полуниці з вершками шоколадну масу. Розрівняйте крем і приберіть в холодильник на 5-8 годин.
    Проведіть гострим ножем з тонким лезом по внутрішньому краю форми і витягніть корж. Якщо у вас вийшли непривабливими "бортики" тістечка, розжарте ніж з широким лезом і проведіть їм по нерівностях.
    Наріжте корж на рівні квадрати.
    Шоколад подрібніть ножем і пересипте в целофановий пакет. Зробіть на пакеті вузол і опустіть в киплячу воду на 1-2 хвилини. Обріжте куточок пакета і нанесіть узор на поверхню тістечок, розкладіть полуницю.
    Прикрашені вироби приберіть в холодильник до повного застигання шоколаду.