Бабусині страви: Тістечка "Яєчня на сніданок"

Бабусині страви: Тістечка "Яєчня на сніданок"

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла + для змащування форми
  • 1 лимон
  • 200 г цукру
  • щіпка солі
  • 4 яйця
  • 250 г борошна + для посипання форми
  • 1 пакетик пекарського порошку
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 25 г цукрової пудри
  • Для крему:
  • 125 г маскарпоне
    125 г нежирного сиру
    30 г цукру
    1 пакетик ванільного цукру
    банка консервованих абрикосів половинками

  • Спосіб приготування:

    Лимон ретельно вимити, обсушити, натерти з нього цедру, а потім вичавити сік (близько 60 мл).
    Вершкове масло, цукор, ванільний цукор, половину цедри, щіпку солі збити за допомогою міксера до кремоподібного стану, потім продовжувати збивати, вбивати по одному яйцю, додаючи одночасно по одній ст.л. борошна.

    Решту борошна змішати з пекарським порошком, додати до одержаної суміші і замісити однорідне, дуже м'яке тісто.

    Прямокутну форму 30х30 см щедро змастити вершковим маслом і посипати борошном.
    У форму викласти отримане тісто, злегка розрівняти і поставити в попередньо нагріту до 160 ° C духовку. Випікати 25 хвилин.
    Поки печеться пиріг змішати 50 мл лимонного соку з 25 г цукрової пудри.
    Вийняти форму з духовки. Негайно змастити його сумішшю цукрової пудри з лимонним соком.
    Не виймаючи пиріг з форми, залишити його остигати.
    Коли пиріг повністю охолоне акуратно вийняти його з форми і акуратно розрізати на квадрати.
    Абрикоси вийняти з сиропу і дати йому стекти.
    Приготувати крем, змішавши марскапоне, сир, цукор, ванільний цукор, решту цедри і сік лимона до однорідної маси.
    На кожен квадрат покласти трохи крему, а зверху половинку абрикоса.