Бабусині страви: "Тістечко фруктове"

Бабусині страви: "Тістечко фруктове"

Дуже смачні і, в принципі, прості в приготуванні тістечка, які можуть підняти настрій у звичайний день і яке не соромно поставити на святковий стіл.
Інгредієнти:

  • 1 склянка повидла
  • 1 склянка горіхів
  • 50 г родзинок
  • 3 інжири
  • кориця
  • сода
  • цедра апельсинова
  • 1 склянка цукру
  • 1,5 склянки борошна

  • Спосіб приготування:

    Розбавити повидло у склянці теплої води, додати нарізані горіхові ядра, родзинки, перебрані й обкачані у борошні, плоди інжиру, нарізані й також обкачані в борошні, 2 ч. ложки кориці, півтори ложки питної соди, 1—2 ложки дрібно нарізаної апельсинової кірки з варення і цукор; добре все розмішати і додати півтори склянки борошна, продовжуючи розмішування.

    Викласти тісто на змащений маслом лист і випікати в дуже нагрітій духовці. Коли тістечко охолоне, нарізати його на шматочки і посипати цукровою пудрою.