Бабусині страви: "Тісто для піци"

Бабусині страви: "Тісто для піци"

Найголовніше в піці - тісто, на якому вона приготована.
Інгредієнти:

  • 1 пакетик (10 г) сухих дріжджів
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 1 1/2 склянки (350 мл) теплої води (40-46 С)
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст.л. оливкової (або іншої олії)
  • 3 1/3 склянки (400 г) борошна

  • Спосіб приготування:

    У великій мисці розчиніть дріжджі і цукор у теплій воді (40-46 С), дайте постояти 5-10 хвилин до утворення піни. Пам'ятаєте! Вода повинна бути теплою. Нічого гарячого, інакше дріжджі втратять силу бродіння!

    В дріжджову суміш, додайте олію. Додайте половину борошна, сіль і змішайте до отримання м'якого тіста. Сіль ускладнює бродіння дріжджів, тому сипте її не дріжджі, а перемішуючи з борошном.

    Викладіть тісто на чисту, рясно посипану борошном поверхню і додайте ще борошна. Місіть, поки тісто не перестане бути липким, близько 5 хвилин. Викладіть тісто в миску, змащену олією і накрийте вологим кухонним рушником або харчовою плівкою.

    Дайте тісту піднятися, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі, близько 1 години. Дріжджове тісто вважається підійшовшим, якщо воно легко відновлює форму при натисканні.

    Зімніть тісто і сформуйте щільний шар. Дайте тісту відпочити хвилину перед розкочуванням.

    Розділіть тісто на 2 частини, якщо робите 2 круглих піци або розкачайте прямокутний пласт на всю поверхню дека (25х35 см). При розкочуванні злегка присипте стіл, качалку і руки борошном. Якщо стільниця холодна, наприклад з мармуру, зігрійте її рушником, змоченим у гарячій воді.

    Розкачайте тісто качалкою, надаючи округлу форму, не притискаючи краю.

    Додайте соус і начинку і випікайте на деку або камені для піци в розігрітій до 220 С духовці 15-20 хвилин. Тепер Ви знаєте, як приготувати тісто для піци.