Як тільки повіє прохолодою, приходить пора готувати суп - смачний і легкий у всіх відносинах суп. Вам дуже сподобається! Дуже важко простежити походження італійського весільного супу. Цей суп, варіант minestrone з фрикадельками, був спочатку повязаний з весіллями. В Італії суп називають ministra maritata. Maritata-перекладається як шлюб. Італійські весільні супи відносяться до часів римлян. Додаткове назву для супу - pignato grasso.
Інгредієнти:
1 морквина / нарізати кружечками /
300 гр. свіжого шпинату / нарізати крупно /
1 велике яйце
дрібно нарізана зелень петрушки і селери по 3 ст.л.
сіль, перець
тертий сир Permigano Reggaito для сервіровки
Спосіб приготування:
З даних інгредієнтів приготувати фарш і сформувати з нього 12 великих фрикаделей.
Обсмажити цибулю, часник та моркву протягом 5 хв. Додати шпинат і тушкувати ще 3-4 хв, постійно помішуючи.
Залити бульйоном. Дати закипіти і помістити в суп фрикаделі. Варити 20-25 хв.
Потім прибравши вогонь до мінімуму, додати зелень петрушки і селери.
Яйце збити. Обережно додати до нього кілька ложок бульйону з супу. Перемішати і влити тонесенькою цівкою в суп, що вариться. Зняти з вогню і дати настоятися.
Сервірувати суп, посипавши зверху тертим сиром і зеленню. Можна додавати трохи лимонного соку, але це вже справа смаку!