Бабусині страви: "Таратор"

Бабусині страви: "Таратор"

Інгредієнти:

  • часник - 2-4 зубчики
  • болгарський йогурт (кефір або тан-айран) - 2 чашки
  • оливкова олія - 2 ст. ложки
  • очищені і нарізані волоські горіхи - 2 / 3 чашки
  • огірка – 3 шт.
  • крижана вода – ½ чашки
  • лимонний сік – 2 столові ложки
  • сіль, перець за смаком, кріп або свіжа м'ята
  • кубики льоду

  • Спосіб приготування:

    1) У ступці зітрете до утворення кашки часник і 1 / 2 ч. ложки солі. Влийте оливкове масло і додайте горіхи, добре все розмішайте.

    2) Влийте йогурт у велику каструлю. Додайте в йогурт часниково-горіхову суміш і лимонний сік. Приправте меленим чорним перцем і, якщо треба, ще трохи посоліть. Поставте заправлений йогурт в холодильник на годину.

    3) Наріжте огірки на дрібні кубики, трошки посоліть їх і помістіть на друшляк на 15 хвилин, щоб позбутися зайвої рідини.

    4) Додайте нарізані огірки в добре охолоджений йогурт, перемішайте суп і подавайте до столу, прикрасив дрібно нарізаними листочками м'яти або кропом і додаючи в кожну тарілку кубики льоду.