Бабусині страви: "Тарт із фетою"

Бабусині страви: "Тарт із фетою"

Інгредієнти:

  • фета - 200 г
  • борошно - 150 г
  • вода - 100 мл
  • яйце - 1 шт
  • часник - 2-3 зубчики
  • оливкова олія - 3 ст. ложки
  • горілка - 2 ст. ложки
  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка
  • зелень кропу та сіль - за смаком
  • вершкове масло - для змащування форми

  • Спосіб приготування:

    Яйце збити вінчиком, додати воду, олію, горілку і ще раз добре збити. Тоді додати борошно, змішане з розпушувачем для тіста і сіллю, і ретельно розтерти масу.

    Форму для випічки (діаметром 26-28 см) змастити вершковим маслом. Вилити в неї тісто й акуратно його розрівняти.

    Часник почистити й дрібно нарізати. Фету подрібнити, змішати з часником й посипати нею тісто. Випікати тарт у духовці, попередньо розігрітій до 230 С, 15 хвилин. Готовий тарт посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.