Бабусині страви: "Тартар з буряка"

Бабусині страви: "Тартар з буряка"

Інгредієнти:

  • червоний буряк – 3 шт
  • бальзамічний оцет – 3 ст. ложки
  • подрібнені грецькі горіхи – 0,5 склянки
  • фета або бринза – 170 г
  • оливкова олія – 2 ст. ложки
  • кленовий сироп – 1/4 чашки
  • рукола – 2,5 чашки
  • невелика дрібка каєнського перцю – за смаком
  • сіль і перець – за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Помийте і зваріть буряк у невеликій кількості підсоленої води до готовності. Остудіть і почистіть. Наріжте дуже дрібними кубиками.

    2. Полийте буряк бальзамічним оцтом і оливковою олією. Приправте сіллю і перцем за смаком.

    3. Покладіть подрібнені горіхи в сотейник. Підсмажте на середньому вогні протягом 4-5 хвилин. Коли горіхи обсмажаться, додайте кленовий сироп і трохи кайенского перцю, помішуйте, поки сироп не почне закипати. Варіть сироп 1-2 хвилини, поки більша частина рідини не випарується. Зніміть сотейник з вогню. Дайте горіхам остигнути і розбийте їх на маленькі зацукровані шматочки.

    4. Візьміть 6 сервірувальних тарілок. Промийте і обсушіть листя руколи, покладіть жменьку руколи на кожну тарілку.

    5. Поставте на руколу формочку для тартару (або паперовий циліндр потрібного діаметру). Викладіть частину буряка на рукколу – близько 1/2 чашки в кожну тарілку.

    6. Посипте розкришеним козячим сиром або сиром фета – близько 2 столових ложок на порцію.

    7. Посипте зверху по 1 столовій ложці горіхових цукатів.