Бабусині страви: "Тертий пиріг з полуницями"

Бабусині страви: "Тертий пиріг з полуницями"

Інгредієнти:

  • Маргарин - 200 г
  • Цукор - 1 склянка
  • Борошно - 1 склянка
  • Яйце - 1 шт.
  • Сода - п/ч ложки
  • Сіль - щіпка
  • Полуниці (небагато)

  • Спосіб приготування:

    1. Яйце перемішати з цукром. Маргарин розтопити і перемішати разом з цукром і яйцем. Висипати борошно, додати соду і сіль, перемішати. Тісто виходить дуже еластичне.
    2. 1/4 частину тіста кладемо в морозилку. Решту тіста тонким шаром рівномірно руками розподіляємо по деку, вистелену папером та змащеним маслом. Зверху викладаємо полуниці. Дістаємо шматочок тіста з морозилки і тремо його на крупній тертці зверху.
    3. Випікаємо в духовці на 180 гр. до рум'яної скоринки 15-20 хв.