Бабусині страви: "Тертий пиріг з повидлом та шоколадною поливкою"

Бабусині страви: "Тертий пиріг з повидлом та шоколадною поливкою"

Інгредієнти:

  • борошно - 3,5-4 стакани
  • масло вершкове - 200 г
  • цукор - 2/3 стакана
  • яйця - 2 шт.
  • майонез - 2 ст.л
  • розпушувач - 1 ч.л
  • дрібка солі
  • повидло - 200 г
  • горіхи - жменя
  • молочний шоколад для поливки - 1 плитка

  • 1. Яйця з цукром збити у густу піну. Змішати з масло кімнатної температури. Додати майонез, борошно та розпушувач. Замісити круте, еластичне тісто. Загорнути у харчову плівку та відправити у холодильник на 2 години.
    2. Дві третіх тіста викласти на пергамент рівним шаром. Викласти повидло та горіхи на тісто.
    3. Одну третю тіста натерти зверху на тертці.
    4. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.
    5. Нарізати ще гарячим. Полити розтопленим молочним шоколадом.