Інгредієнти:
* 60 гр.молотих ванільних сухарів
* 60 гр.просіянного борошна
* Форма діаметром 26 см.змазана вершк.маслом і присипана сухарями.
* Температура духовки 160 "
* 1 стакан = 200 мл.
# Для крему:
# 250 мл.молока
# 2 жовтки
# 1 ст.л повна в гіркою кукурудзяного крохмалю
# 75 гр.сахара
# Цедра 1 апельсина середнього зрізана стрічкою
# Сік 1 середнього апельсина +2 ст.л.сока лимона
# 100гр. тертого білого шоколаду
# 250 мл.вершків 35% +2 ст.л.сах.пудри
для карамелізованих апельсинів:
1 апельсин порізаний тонкими кружечками
100 гр.води
150 гр.сахара
для просочення:
100 гр.сиропу від карамелізованих апельсин
2 ст.л.коньяка
50 гр.чорного тертого шоколаду для прикраси
Спосіб приготування:
Маковий бісквіт:
Збити жовтки до білого кольору з половиною цукру. Додати до них ваніль, пекарський порошк, гвоздику, корицю, бренді та апельсинову цедру. Все ретельно пермішати.
Білки збити з цукром до стійких і гладких піків.
З'єднати пряно-жовткову суміш з 1/3 частиною білкової. Гарно перемішати. Додати інші білки й перемішати методом складання знизу вгору до однорідної маси.
Додати борошно, сухарі, мак та горіхи. Все ретельно та швидко перемішати знизу вверх. Маса повинна бути однорідною.
Вилити тісто в заздалегідь змащену форму. Покрутити форму з тістом кілька разів за годинниковою стрілкою / для кращого розподілу тіста. Тоді воно не підніметься куполом при випічці.
Випікати бісквіт в добре нагрітій духовці при 160 "45-50 хвилин на середній полиці без обдува. Перевіряти готовність паличкою.
Готовому бісквіту дати вистигнути.
Крем:
Розмішати крохмаль і цукор в молоці. Поставити варитися на повільний огонь. Додати цедру апельсина і апельсиновий + лимонний сок. Варити, постійно помішуючи до загустіння / появи бульбашок . Остудіть, видаліть цедру.
Збити вершки з цукр.пудрою до стійких піків.
Додати білий шоколад і з'єднати з апельсиновим кремом.
Добре розмішати лопаткою.
Карамелізовані апельсини:
Нагріти воду, додати цукор, проварити хвилин 5. В отриманий сироп опустити апельсини і варити 15 хв. Сироп повинен уваритись. Вистеліть апельсини на тарілку і дати стекти сиропу. Сироп збережіть, він нам стане в нагоді для просочення.
Розрізати бісквіт на 2 коржі по горізонталі. Пропитати сиропом з коньяком.
Нижній корж змастити кремом. Накрити верхнім коржом. Акуратно змастити його кремом.
Прикрасити торт карамелізованими апельсинами і тертим чорним шоколадом.