Бабусині страви: Торт "Арома-фантазія"

Бабусині страви: Торт "Арома-фантазія"

Інгредієнти:

  • маковий бісквіт:
  • 6 великих яєць / відокремити білки від жовтків
  • 3/4 ​​склянки цукру
  • 1/2 ч.л.кориці
  • 1/8 ч.л. меленої гвоздики
  • 1 гр.ванілі або 1 пакетик ванільного цукру
  • Цедра 1 апельсина
  • 40 мл.бренді / коньяк або ром /
  • 1 ч.л. пекарського порошку
  • 100 гр.маку
  • *60 гр.молотих волоських горіхів
    * 60 гр.молотих ванільних сухарів
    * 60 гр.просіянного борошна
    * Форма діаметром 26 см.змазана вершк.маслом і присипана сухарями.
    * Температура духовки 160 "
    * 1 стакан = 200 мл.
    # Для крему:
    # 250 мл.молока
    # 2 жовтки
    # 1 ст.л повна в гіркою кукурудзяного крохмалю
    # 75 гр.сахара
    # Цедра 1 апельсина середнього зрізана стрічкою
    # Сік 1 середнього апельсина +2 ст.л.сока лимона
    # 100гр. тертого білого шоколаду
    # 250 мл.вершків 35% +2 ст.л.сах.пудри
    для карамелізованих апельсинів:
    1 апельсин порізаний тонкими кружечками
    100 гр.води
    150 гр.сахара
    для просочення:
    100 гр.сиропу від карамелізованих апельсин
    2 ст.л.коньяка
    50 гр.чорного тертого шоколаду для прикраси


  • Спосіб приготування:

    Маковий бісквіт:
    Збити жовтки до білого кольору з половиною цукру. Додати до них ваніль, пекарський порошк, гвоздику, корицю, бренді та апельсинову цедру. Все ретельно пермішати.
    Білки збити з цукром до стійких і гладких піків.
    З'єднати пряно-жовткову суміш з 1/3 частиною білкової. Гарно перемішати. Додати інші білки й перемішати методом складання знизу вгору до однорідної маси.
    Додати борошно, сухарі, мак та горіхи. Все ретельно та швидко перемішати знизу вверх. Маса повинна бути однорідною.
    Вилити тісто в заздалегідь змащену форму. Покрутити форму з тістом кілька разів за годинниковою стрілкою / для кращого розподілу тіста. Тоді воно не підніметься куполом при випічці.
    Випікати бісквіт в добре нагрітій духовці при 160 "45-50 хвилин на середній полиці без обдува. Перевіряти готовність паличкою.
    Готовому бісквіту дати вистигнути.

    Крем:
    Розмішати крохмаль і цукор в молоці. Поставити варитися на повільний огонь. Додати цедру апельсина і апельсиновий + лимонний сок. Варити, постійно помішуючи до загустіння / появи бульбашок . Остудіть, видаліть цедру.
    Збити вершки з цукр.пудрою до стійких піків.
    Додати білий шоколад і з'єднати з апельсиновим кремом.
    Добре розмішати лопаткою.

    Карамелізовані апельсини:
    Нагріти воду, додати цукор, проварити хвилин 5. В отриманий сироп опустити апельсини і варити 15 хв. Сироп повинен уваритись. Вистеліть апельсини на тарілку і дати стекти сиропу. Сироп збережіть, він нам стане в нагоді для просочення.
    Розрізати бісквіт на 2 коржі по горізонталі. Пропитати сиропом з коньяком.
    Нижній корж змастити кремом. Накрити верхнім коржом. Акуратно змастити його кремом.
    Прикрасити торт карамелізованими апельсинами і тертим чорним шоколадом.