Бабусині страви: "Торт Фісташковий"

Бабусині страви: "Торт Фісташковий"

Інгредієнти:

  • тісто
  • 3 яйця
  • 70г.цукру
  • 100г, вершкове маслo
  • 3ст.ложек меду
  • 100г джему абрикосового
  • 1ч.ложку соди
  • борошна настільки щоб вийшло тісто як м'який пластилін
  • крем
  • 1 банка сметани 350г 25%
  • вершки 250г більше 35%
    150г білого шоколаду
    рубані фісташки

  • Спосіб приготування:

    На водяній бані розтопити цукор і мед, додати джем, масло, перемішати.
    Після того як маса стане однорідною, додати яйця і соду перемішати. Зняти з водяної бані і перемішати до однорідної маси.
    В нашу медову масу додати 2 склянки борошна, перемішати і залишити осторонь до повного охолодження.
    Потім треба борошно додати по чуть чуть, до отримання тої консистенції що нам потрібно.
    Розділити на 8 кульок.
    Розкачати в коло діаметром 26 і спекти при 180гр. 7-10 хвилин.
    Крем:
    Сметану і білий шоколад розтопити на водяній бане, залишити до повного остиванія. Вершки збити окремо до піків, збити остивший сметанно-шоколадний крем і з'єднати обережно з вершками.
    Перемазати корж, між коржами посипати горіхи і кожен корж трошки приплюснути. Верх прикрасити за бажанням.
    Поставити в прохолодне місце на ніч.