Бабусині страви: Торт "Хаос"

Бабусині страви: Торт "Хаос"

Інгредієнти:

  • Сметана: 2 стак
  • цукор: 2 стак
  • сода: 0,5 ч.л
  • борошно: 2,5 стак
  • родзинки: 250 г
  • чорнослив без кісточок: 250 г
  • курага: 250 г
  • горіхи: 0,5 стак

  • Спосіб приготування:

    Борошно з содою просіяти. 1 стакан сметани збити з цукром, всипати борошно і замісити тісто. Воно виходить досить м'яке.
    Розділити його на три частини.

    Сухофрукти розмочити, потім окремо пропустити через м'ясорубку.
    Горіхи злегка обсмажити і роздрібнити не дуже дрібно. Решту сметани збити з цукром.
    До речі, щоб вийшов гарний густий крем, сметану треба збивати довго, не менше 10 хвилин, і на найменшій швидкості міксера.
    Спочатку вона буде рідкою, але потім загусне.

    Тісто розкачати в прямокутники товщиною 0,3-0,4 см. Змастити начинкою, згорнути рулети, укласти на змащений маслом деко і випекти.
    Коли рулети охолонуть, нарізати їх навскоси на шматочки.
    На плоске блюдо викласти шматочки в хаотичному порядку, поливаючи їх кремом і посипаючи горіхами. Залишки крему вилити зверху.
    Дати просочитися протягом ночі.