Бабусині страви: "Торт Кокос"

Бабусині страви: "Торт Кокос"

Інгредієнти:

  • для коржа:
  • 100 гр. білого шоколаду
  • 100 гр.цукру
  • 100 гр.вершкового масла / маргарину /
  • 5 яєць
  • 100 гр.борошна
  • 1.5 ч.л. пекарського порошку
  • 1 ст.л крохмалю
  • 4 ст.л / повних з гіркою / кокосової стружки
  • ваніль
  • для прошарку:
    в'ялене папайя / манго / .можно свіже або сушене-100гр. склянку свіжого вичавленого апельсинового соку
    мигдальна стружка / нарізаний мигдаль / - 2 ст.л.

    шоколадно-кокосовий мус:
    750 мл.вершків 35%
    1 ч.л.згущувача вершків
    1 стакан кокосової стружки. а так же стружка для посипання торта
    200 гр.белого шоколаду
    7 гр.швидкорозчинного желатину.
    форма № 22
    салатник такого ж діаметру
    харчова плівка або мішечок для харчових продуктів.


  • Спосіб приготування:

    Якщо ви використовуєте суху папайю, то замочіть його напередодні в апельсиновому соке. Якщо у вас в'ялена - просто наріжте його на шматочки.
    Корж:
    розтопити шоколад на паровій бані.
    масло збити і з'єднати з вистигшим шоколадом і ваніллю
    жовтки збити з цукром і з'єднати з шоколадно-масляною масою.
    білки збити до стійких піків і з'єднати, обережно перемішуючи, з шоколадно-масляною масою.
    обережно і поступово ввести борошно, яке попередньо змішати з пекарським порошком і кокосовою стружкою.
    роз'ємну форму змастити маслом і застелити дно пекарським папером.бока присипати борошном.
    вилити тісто і випікати в нагрітій духовці при 180 "50-60 хв. остиглий корж розрізати по діаметру.

    шоколадний мус:
    розламати шоколад на шматочки і помістивши в 250 гр. вершків. розтопити на паровій лазні, остудити в холодильнику.
    желатин залити 2 ст.л.холодной води. коли він набубнявіє, розвести в вершках.
    збити остиглий розтоплений шоколад і ввести желатин.
    збити до стійких піків вершки, додати закріплювач і з'єднати з шоколадом. знову збити. але НЕ перезбити. крем повинен бути дуже ніжної консістенціі, а не перетворитися в масло.
    салатник застелити харчовою плівкою.
    викласти крем, залишивши небагато для змащення коржа. посипати мигдалем, накрити 1-м коржем.
    корж просочити апельсиновим соком, в який додати 2 ст.л.коньяка. вистелити шматочки папайї і змастити кремом.
    укласти другий корж, який попередньо теж просочити соком.
    придавити, щоб не було пустот між коржами і відправити на ніч у холодильник.
    перевернути торт на блюдо. звільнити від салатника і плівки, прикрасити кокосовою стружкою.
    висота готового торта 10 см.