Бабусині страви: "Торт «Кришталевий»"

Бабусині страви: "Торт «Кришталевий»"

Желе для цього торта можна приготувати з будь-якого сиропу, а також морсу, соку, чаю, каркаде. У бісквіт замість рожевого сиропу можна додати кленовий сироп.

  • Інгредієнти:
    Для тіста:
    борошно - 375 г,
    трояндовий сироп - 250 мл,
    яблучне пюре - 250 г,
    олія - 100 мл + для каструлі,
    розпушувач - 10 г.
    Для крему:
    вершковий сир - 600 г,
    цукрова пудра - 100 г,
    ванільний або полуничний екстракт - 1 ч. ложка.
    Для желе:
    трояндовий сироп - 150 мл,
    вода - 350 мл,
    агар-агар (натуральний рослинний желатин) - 1 ч. ложка (з гіркою).

  • Спосіб приготування:
    Всі інгредієнти для тіста перемішайте, викладіть в каструлю для мультиварки, змащену олією. Готуйте в режимі «Випічка» 55 хвилин. Остудіть і розріжте на два коржі.
    Приготуйте желе. Змішайте сироп з водою, додайте агар-агар, доведіть суміш до кипіння, кип’ятіть 2 хвилини, зніміть з вогню, перелийте в неглибоку форму, остудіть. Застигле желе вийміть з форми, наріжте дрібними кубиками.
    Приготуйте крем. Вершковий сир розітріть з цукровою пудрою, додайте екстракт, перемішайте.
    Зберіть торт. Половину крему викладіть на корж, розрівняйте, накрийте другим коржем. Верх і боки торта обмажте кремом, прикрасьте кубиками желе. Поставте в холодильник на 1-2 години.