Бабусині страви: Торт "Ніжний шматочок"

Бабусині страви: Торт "Ніжний шматочок"

Інгредієнти:

  • борошно (тісто) - 180 г
  • мед (тісто) - 2 ст. л.
  • яйця (тісто) - 2 шт
  • цукор (тісто - 150г, крем - 100г) - 250 г
  • сода (тісто) - 2/3 ч. л.
  • розпушувач тіста (тісто) - 2/3 ч. л.
  • сир (крем) - 400 г
  • масло вершкове (крем) - 50 г
  • жовток яєчний (крем) - 2 шт
  • ванілін (на кінчику ножа, крем)

  • Спосіб приготування:

    Перший підхід - тісто. Рівно 10 хвилин.
    У каструльку всипати цукор, соду і розпушувач, розбиваємо яйця, вливаємо мед, збиваємо міксером і ставимо на "водяну баню". Маса буде пінитися і збільшуватися в об'ємі. Постійно помішувати ложкою до тих пір, поки обсяг маси не збільшиться в 2-2,5 рази. Спінену масу зняти з вогню і дати їй трохи охолонути, всипати борошно і замісити тісто. Воно буде липким. Тепер поставити його в холодильник і забути на 3-4 години.

    Другий підхід - випічка коржів. Рівне 10 хвилин.
    Через 3 години дістати з холодильника тісто, воно стане менш липким, розділити на 5 частин, руками, підсипаючи борошна (але небагато, з додаванням борошна не захоплюватися!), сформувати прямо на деку, застеленому пергаментом, коржі (діаметр коржа - 15см). Випікати коржі в розігрітій до 200 градусів духовці близько 5 хвилин до золотистого кольору. Корж виходять пишними, з пергаменту їх зняти ще гарячими, інакше прилипнуть. Зверху прикласти тарілку або блюдце і вирізати рівні кола. Обрізки покласти на деко і прибрати в ще не остигнувшу духовку підсихати.

    Третій підхід - варіння крему. Рівно 10 хвилин.
    У каструльку покласти всі інгредієнти, крім масла, збити занурювальним блендером до однорідності. (Якщо блендера немає, протерти сир через сито 2-3 рази. Цей крок робиться для того, щоб позбутися від грудочок в сирі, якщо їх немає, просто масу перемішати ложкою). Додати масло, поставити на плиту і, постійно помішуючи ложкою, нагріти до бульбашок. Продовжуючи помішувати, варити ще 2-3 хвилини, до стану дуже густої манної каші.

    Четвертий підхід - складання торта. Рівно 10 хвилин.

    Не даючи крему охолонути, нанести на коржі і обмазати весь торт. Крем густий і абсолютно не тече. Обрізки коржів, підсушені у духовці, подрібнити і обсипати торт. Прикрасити на свій розсуд. Дати охолонути при кімнатній температурі і прибрати в холодильник на 4-5 годин.
    Тортик виходить невеликим, висотою 6 см і в діаметрі 15см. Якщо пекти повноцінний, великий, брати потрібно дві, а то й три норми продуктів.