Бабусині страви: "Торт «Наполеон» з заварним кремом та вишнями"

Бабусині страви: "Торт «Наполеон» з заварним кремом та вишнями"

Інгредієнти:

  • Тісто:
  • масло вершкове (охолоджене) 400 г
  • борошно 500 г
  • сіль харчова
  • оцет 1 ст. ложка
  • яйце 1 шт.
  • вода (крижана) 220 мл.
  • Крем:
  • борошно 4 ст. ложки
  • цукор 5-8 ст. ложки
  • молоко 2 склянки
    масло 60-80 г
    яйця 4 шт.
    ванільний цукор


  • Спосіб приготування:

    Приготування коржів:

    Охолоджене масло перетерти з борошном.

    Додати решту інгредієнтів.

    По-трішки вводити крижану воду. Кількість регулюємо відповідно до консистенції.

    замішуємо тісто, ділимо на 6-8 шматочків та відправляємо до холодильника 30 хв. - 1 годину

    Відтак виймаємо одну кульку, розкатуємо тонко та обрізаємо. відправляємо в гарячу духовку. Зазвичай я печу при 190 біля 10 хв. Але тут треба пильнувати: випікаємо до зарум'янення пухирців. Можна обрізати уже готові коржі, але мені простіше пекти готову форму.

    Обрізки скатуємо та розкатуємо і випікаємо корж.

    Даємо коржам охолонути. Один із них змелюємо в крихту на посипку.

    Готуємо крем:

    Змішуємо у каструлі борошно, цукор з яйцями.

    Вводимо молоко.

    Ставимо на середній вогонь та помішуючи доводимо до загустіння.

    Знімаємо з вогню та активно помішуємо, щоб не утворилися комочки. Додаємо масло, перемішуємо

    Можемо перекласти крем до миски або у банячку ставимо в холодильник, попередньо накривши плівкою так, щоб та торкалася до крему. Це допоможе запобігти утворенню плівки.

    Збираємо торт.

    Найлегше це збирати торт у роз'ємній формі. Між коржами та кремом посипаємо торт вишеньками. можна їх не використовувати, а можна замінити іншими. Зовсім скоро сезон свіжих ягід, тож можна буде приготувати звичний «Наполеон» по-новому.

    Залишаємо торт на декілька годин в холодильнику, а краще на ніч. Опісля - посипаємо.