Бабусині страви: Торт "П'яна вишня"

Бабусині страви: Торт "П'яна вишня"

Інгредієнти:

  • Тісто: 10 яєць
  • 2,5ст. цукру
  • 50гр. какао
  • 0,5ст. борошна
  • 1,5ст. крохмалу
  • Крем: 50гр. какао
  • 0,5ст.цукру
  • 4ст.л. молока
  • 1 яйце
  • 600гр. масла
  • 2,5 ст.цукру-пудри,
    0,5л вишень без кісточок,
    100гр. коньяку

  • Спосіб приготування:

    Вишні залити коньяком і залишити настоюватись 1-2 доби.
    Тісто:
    Білки збити з цукром в круту піну, тоді додаємо по одному жовтки і легенько перемішуємо, далі крохмаль, борошно, какао. Все добре вимішати. Беремо круглу форму, застеляємо папером для випічки і змащуємо олією. Виливаємо тісто в форму і випікаємо 1 корж в попередньо розігрітій духовці до 180гр протягом 1год.
    Крем:
    Какао, цукор, молоко, яйце заварити до густоти сметани і дати охолонути. Масло і цукор-пудру збити міксером до однорідної маси, тоді додати заварний крем і все добре збити.
    Корж, коли вистигне, розрізати на 2-а одинакові коржі. З кожного коржа вибираємо середину так, щоб получилося дві коробочки. Крем розділити на три частини.Однією частиною обмазуємо внутрішні стінки коробочок. Вишні відцідити і додати до обох частин крему. Ще одну частину крему вимішуємо з мякотю, вибраною з коржів і цією сумішшю наповнюємо коробочки. Нижній корж змащуємо кремом, що залишився і накриваємо другим коржом так, щоб утворилась коробочка. Можна залишити трошки крему з першої частини для обмазування бокової стінки торта. Прикрасити за смаком.