Бабусині страви: Торт "П'яна вишня"

Бабусині страви: Торт "П'яна вишня"

Інгредієнти:

  • Тісто:
  • 10 яєць
  • 2,5ст. цукру
  • 50гр. какао
  • 0,5ст. борошна
  • 1,5ст. л крохмалю
  • Крем:
  • 50 г какао
  • 0,5ст.цукру
  • 4ст.л. молока
  • 1 яйце
    600 г масла
    2,5 ст.цукру-пудри
    0,5 л вишень без кісточок
    100 г коньяку

  • Спосіб приготування:

    Вишні залити коньяком і залишити настоюватись 1-2 доби.

    Тісто:
    Білки збити з цукром в круту піну, тоді додаємо по одному жовтки і легенько перемішуємо, далі крохмаль, борошно, какао. Все добре вимішати. Беремо круглу форму, застеляємо папером для випічки і змащуємо олією. Виливаємо тісто в форму і випікаємо 1 корж в попередньо розігрітій духовці до 180гр протягом 1год.

    Крем:
    Какао, цукор, молоко, яйце заварити до густоти сметани і дати охолонути. Масло і цукор-пудру збити міксером до однорідної маси, тоді додати заварний крем і все добре збити.

    Корж, коли вистигне, розрізати на 2-а одинакові коржі. З кожного коржа вибираємо середину так, щоб получилося дві коробочки.
    Крем розділити на три частини.Однією частиною обмазуємо внутрішні стінки коробочок. Вишні відцідити і додати до обох частин крему.
    Ще одну частину крему вимішуємо з мякотю, вибраною з коржів і цією сумішшю наповнюємо коробочки.
    Нижній корж змащуємо кремом, що залишився і накриваємо другим коржом так, щоб утворилась коробочка.
    Можна залишити трошки крему з першої частини для обмазування бокової стінки торта. Прикрасити за смаком.