Бабусині страви: Торт панна котта "Зимова вишня"

Бабусині страви: Торт панна котта "Зимова вишня"

Інгредієнти:

  • 600 мл. вершків 35%
  • 75 гр.цукру
  • 1 гр.ванілі
  • трохи лимонної цедри
  • 100 мл.молока
  • 15 гр.желатину
  • форма 22х18
  • 250 гр.печенья савоярді (31 шт. 10х2 см).
  • 90 мл.молока
  • 40 гр. шоколадних крапель (дрібно рубаний чорний шоколад)
  • 250-300 гр.вишні у власному соку
    200 мл.вишневого соку (від компоту)
    2 ст.л. цукру
    7 гр. пектину (Gelfix додаткових Dr.Oetker)
    м'ята для прикраси

  • Спосіб приготування:

    Замочіть желатин в холодній воді, молоко нагріти і розчинити в ньому цукор, віджати набряклий желатин і розчинити в молоці.
    Ввести молочну суміш у вершки, додати ваніль і цедру, добре розмішати і поставити на 7-10 хв у холодильник, щоб крем трохи загус.
    На дно форми вистелити печиво (10 шт.) і рясно змочити його молоком з допомогою пензлика.
    Вилити половину злегка загустілого крему і вистелити зверху печивом савоярді, яке так само змочити молоком і залити кремом, що залишився, зверху посипати шоколадом злегка притопивши його в кремі.
    Вистелити решту печива і змочити його молоком. Накрити харчовою плівкою. Помістити торт в холодильник мінімум на 3-4 години.
    Акуратно підрізати тонким ножем боки торта і звільнити його від форми, можна обдути боки форми феном.
    Відкинути вишню на друшляк, сік зберегти.змішати пектин з цукром і розвести у вишневому соку, поставити на вогонь і не перестаючи помішувати, варити 3 хв. від початку закипання, охолодити і змішати з вишнею, дати злегка загуснути.покрити верх торта вишнею, прикрасити м'ятою, сервірувати і насолоджуватися!