Інгредієнти:
200 мл.вишневого соку (від компоту)
2 ст.л. цукру
7 гр. пектину (Gelfix додаткових Dr.Oetker)
м'ята для прикраси
Спосіб приготування:
Замочіть желатин в холодній воді, молоко нагріти і розчинити в ньому цукор, віджати набряклий желатин і розчинити в молоці.
Ввести молочну суміш у вершки, додати ваніль і цедру, добре розмішати і поставити на 7-10 хв у холодильник, щоб крем трохи загус.
На дно форми вистелити печиво (10 шт.) і рясно змочити його молоком з допомогою пензлика.
Вилити половину злегка загустілого крему і вистелити зверху печивом савоярді, яке так само змочити молоком і залити кремом, що залишився, зверху посипати шоколадом злегка притопивши його в кремі.
Вистелити решту печива і змочити його молоком. Накрити харчовою плівкою. Помістити торт в холодильник мінімум на 3-4 години.
Акуратно підрізати тонким ножем боки торта і звільнити його від форми, можна обдути боки форми феном.
Відкинути вишню на друшляк, сік зберегти.змішати пектин з цукром і розвести у вишневому соку, поставити на вогонь і не перестаючи помішувати, варити 3 хв. від початку закипання, охолодити і змішати з вишнею, дати злегка загуснути.покрити верх торта вишнею, прикрасити м'ятою, сервірувати і насолоджуватися!