Бабусині страви: "Торт «Сердечний»"

Бабусині страви: "Торт «Сердечний»"

Дуже красивий і смачний торт. Ідеально смакує з кавою!

  • Інгредієнти:
    яйця - 8 шт.,
    борошно - 2 склянки,
    цукор - 2 склянки + 150 г для крему,
    сир - 300 г,
    вершки (15-20 % жирності ) - 100 мл,
    сметана - 3 ст. ложки,
    загущувач для вершків - 1 упаковка,
    вишневий сік - 3 ст. ложки,
    вишня без кісточок (заморожена) - 0,5 склянки,
    вишневе желе - 1 упаковка,
    коньяк за смаком,
    коктейльна вишня, кокосова стружка та кондитерський бісер для оздоблення.

  • Спосіб приготування:
    Яйця збийте міксером до збільшення в об’ємі в 2 рази. Поступово додайте цукор, збивайте близько 7 хвилин. Потім потроху додайте борошно, перемішуючи лопаткою зверху вниз. Розділіть тісто на дві частини. Застеліть пергаментом дно роз’ємної форми (діаметр – 24 см), вилийте тісто і кілька раз покрутіть за годинниковою стрілкою (тоді по центру бісквіта не буде опуклості). Випікайте 30-35 хвилин при 180 °С. Випечіть другий бісквіт.
    Обидва бісквіта остудіть і кожен розріжте навпіл. За допомогою шаблону на двох коржах по центру виріжте сердечка.
    Блендером збийте сир, сметану, вершки, загущувач і цукор. Вишневий сік змішайте з коньяком і просочіть коржі. Перший корж змастіть кремом, накрийте другим коржем і знову змастіть кремом. Зверху викладіть корж з отвором, змастіть кремом і потім викладіть четвертий корж з отвором. Щедро змастіть торт кремом (і серце всередині). Поставте в холодильник на годину.
    Желе розведіть в 200 мл води, остудіть. Вийміть торт з холодильника, в центр щільно викладіть вишню (розморожену). Акуратно залийте вишню желе і поставте в холодильник до застигання.
    Прикрасьте торт кондитерським бісером, кокосовою стружкою, залишками желе, вирізаного у вигляді сердечок та коктейльною вишнею.